Tätä piirakkapohjaa oon käyttäny seiskaluokalta lähtien, löytyy siis köksän kirjasta. Kirjassa pohja on tarkoitettu alunperin omenapiirakalle, mutta toimii erinomaisesti myös muiden piirakoiden pohjana. Kaiken lisäksi on vielä helppo, nopea ja maukas :) Tämä ohje riittää piirakkavuokaan, kaksinkertaiseksi tehtynä uunipellille.

20140611_200325-normal.jpg

2 ½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

1 ½ dl sokeria

½ tl vanilliinisokeria

2 dl piimää tai kermaviiliä (itse olen tehnyt aina kermaviiliin)

75 g margariinia

1 muna

 

Valmistus: Mittaa kuivat aineet suureen kulhoon ja sekoita. Lisää kulhoon piimä/kermaviili, sulatettu margariini ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja lado pinnalle raparperit (tai omenat, marjat..) Ripottele raparperien pinnalle kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskitasiossa 200- asteessa 25-30 minuuuttia.