800 g porsaan kassleria

Keitinliemi:

5 dl cola-juomaa

5 dl vettä

1 lihaliemikuutio

1 dl ketsuppia

3 rkl taco-mausteseosta

Kiehauta keitinliemen ainekset. Lisää lihapala ja keitä kaksi tuntia. Nosta liha liemestä ja kääri kelmuun. Kääri vielä folioon. Anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia tai jäähtyä kunnolla. Säästä osa keitinliemestä makulientä varten.

20140604_165046-normal.jpg

Makuliemi:

1½-2 dl keitinlientä

1 dl cola-juomaa

2 rkl ruokokidesokeria

2 rkl soijakastiketta

1 rkl taco-mausteseosta

1 tl sambal oelek-chilitahnaa

Keitä makuliemen aineksia 5 minuuttia. Grillaa lihan pintaan kaunis väri kuumassa grillissä. Nosta liha leikkuulaudalle ja revi kahden haarukan avulla riekaleiksi. Siirrä lihat lämpimän makuliemen joukkoon. Tarjoa esim. tortillojen tai pitaleipien ja kasvisten kanssa.

20140604_221812-normal.jpg

Pitaleivät

2½ dl vettä

½ tl fenkolinsiemeniä (ite laitoin auringonkukan siemeniä ja reilummin)

1 tl suolaa

1 tl sokeria (tai hunajaa)

25 g hiivaa

5-6 dl durumvehnäjauhoja (meni tavallista vehnäjauhoa)

3 rkl oliiviöljyä

Tee taikina ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina pötköksi ja leikkaa tasaisiksi paloiksi (8 kpl). Pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti littanoiksi leipäsiksi. Anna leipien kohota uunipellillä 30 min. Paista leipiä 275-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.

20140604_165250-normal.jpg

Ja valmis tuotos.. Tuoretta pitaleipää, texmex-nyhtöpossua, salaattia, suolakurkkua ja tomaattia.

Pienenä vinkkinä pitaleivän kokoamiseen: laittakaa possu leivälle ensimmäisenä niin mahdollisesti possusta vielä valuva kastike imeytyy leipään sen sijaan että valuu näpeille tai lautaselle.

20140604_170724-normal.jpg

Ohjeet ovat Yhteishyvän Ruoka-liitteestä (kesäkuu, 2014)