20140326_201203-normal.jpg

Pohja:

50 g margariinia

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunasosejauhetta

1 dl vettä

Jos haluat pohjasta aavistuksen paksumman ja riittosamman, tee pohja puolitoista kertaisena. Nypi margariini, jauhot sekä perunasosejauhe ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa vuoka taikinalla.

 

Täyte:

100 g savukinkkua

100 g emmentaljuustoa

½ punaista paprikaa

pala purjoa

persiljaa

Leikkaa kinkku, juusto ja paprika kuutioiksi sekä purjo renkaiksi. Hienonna persilja. Sekoita ainekset keskenään ja levitä taikinalla vuorattuun vuokaan.

 

Munamaito:

2 dl kermamaitoa

2 munaa

suolaa

valkopippuria

Vatkaa kermamaito, munat ja mausteet sekaisin. Kaada seos vuokaan. Paista 225- asteessa 25- 30 minuuttia.

 

Tämän illan versio kinkkupiirakasta ei ollut täysin kopio alkuperäisestä ohjeesta. Piirakka oli ns. flunssaisen laiska versio sisältäen valmiiksi kuutioitua kinkkua ja juustoraastetta. Persiljan kaivoin pakkasesta, jonne on säilötty viime kesän persiljasilppu. Paprikaa toki piirakasta löytyi ja tällä kertaa myös aurajuustoa.