IMG_5219-normal.jpg

Ohje Alexander ja Hanna Gullichsenin kirjasta Safkaa

Ohjeesta riittää neljälle

 

1 valkosipulin kynsi

½ chiliä (poista siemenet)

1 limetti

2 kypsää avocadoa

suolaa

mustapippuria

n. 0,5 dl oliiviöljyä

kourallinen basilikaa

kourallinen lehtipersiljaa

30g (1 dl) raastettua pecorinoa

30g (1 dl) raastettua parmesaania

400- 500g spagettia

 

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan (me ollaan korvattu sitruunan mehulla pullosta). Halkaise avocadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avocado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste. Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.