Macaronseja oon tehny pari kertaa. Ensimmäiset (pinkit) ei menny ihan nappiin, ois voinu olla uunissa pikkiriikkisen pidempään, toiset (siniset) taas hitusen vähemmän aikaa. Toisien macaronsien ulkonäkö tosin miellytti kovasti, olivat lähes täydellisiä muuten. Täytteenä näissä olen käyttänyt Cupcake- kuorrutusta ja Lemon Curdia, toimii! :)
Macarons
125g mantelijauhoja
225g tomusokeria
Marenki: 25g sokeria
100g valkuaista, lisäksi elintarvikeväriä
- Vatkaa valkuaisista ja sokerista vaahto -> värjää
- Sekoita siivilöity mantelijauho- tomusokeriyhdistelmä marenkiin, sekoita sopivasti
- Pursota leivinpaperille halkaisijaltaan n. 4cm macaronseja
- Anna pinnan kuivua hetki ennen uuniin laittoa
- Paista 140- asteessa n. 14 min
- Irrota ja täytä macaronsit vasta kun ne ovat jäähtyneet
Täyte:
Puolikas annos cupcake- kuorrutusta reunoille pursotettuna, pursota keskelle jääneeseen koloon hiukan lemon curd- tahnaa. Säilytä jääkaapissa.
Cupcake- kuorrutus
200g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
130g pehmeää suolatonta meijerivoita
5 3/4 dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1tl sitruunamehua
Kuppikakkujen kuorruttamiseen käytettäessä voi halutessaan massan värjätä elintarvikeväreillä tai maustaa makuaromeilla.