Macaronseja oon tehny pari kertaa. Ensimmäiset (pinkit) ei menny ihan nappiin, ois voinu olla uunissa pikkiriikkisen pidempään, toiset (siniset) taas hitusen vähemmän aikaa. Toisien macaronsien ulkonäkö tosin miellytti kovasti, olivat lähes täydellisiä muuten. Täytteenä näissä olen käyttänyt Cupcake- kuorrutusta ja Lemon Curdia, toimii! :)

IMG_5131-normal.jpg

Macarons

125g mantelijauhoja

225g tomusokeria

Marenki: 25g sokeria

100g valkuaista, lisäksi elintarvikeväriä

 

  1. Vatkaa valkuaisista ja sokerista vaahto -> värjää
  2. Sekoita siivilöity mantelijauho- tomusokeriyhdistelmä marenkiin, sekoita sopivasti
  3. Pursota leivinpaperille halkaisijaltaan n. 4cm macaronseja
  4. Anna pinnan kuivua hetki ennen uuniin laittoa
  5. Paista 140- asteessa n. 14 min
  6. Irrota ja täytä macaronsit vasta kun ne ovat jäähtyneet

 

Täyte:

Puolikas annos cupcake- kuorrutusta reunoille pursotettuna, pursota keskelle jääneeseen koloon hiukan lemon curd- tahnaa. Säilytä jääkaapissa.

 

Cupcake- kuorrutus

200g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea

130g pehmeää suolatonta meijerivoita

5 3/4 dl tomusokeria

1tl vaniljasokeria

1tl sitruunamehua

Kuppikakkujen kuorruttamiseen käytettäessä voi halutessaan massan värjätä elintarvikeväreillä tai maustaa makuaromeilla.