20141221_220744.jpg

SINAPPI

2 dl sinappijauhetta

2 dl hienoa sokeria

2 dl kermaa

1 tl perunajauhoja

2 kpl kananmunia

1/2 tl etikkaa

Kiehauta kaikki ainekset keskenään kattilassa, sekoita koko ajan ettei pala pohjaan. Anna jäähtyä, lisää etikka, sekoita. Purkita.

Sekaan voi laittaa myös valkosipulia, konjakkia tms.

 

VALKOSIPULINKYNNET HUNAJAMARINADISSA (7 DL)

10 valkosipulia

1 1/2 dl valkoviinietikkaa

1 1/2 dl vettä

1 rkl suolaa

1 dl hunajaa

1 dl oliiviöljyä

puolikkaan sitruunan mehu

muutama oksa tuoretta rosmariinia

puolikas mieto chili viipaleina

Valmistus:

Kuori valkosipulinkynnet. Laita kattilaan valkoviinietikka, vesi ja suola. Keitä valkosipulinkynsiä liemessä 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää mausteet.

Purkita valkosipulinkynnet kuumaan lasipurkkiin, sulje kansi tiiviisti ja jäähdytä.

Anna valmiiden kynsien marinoitua jääkaapissa muutama päivä.

20141223_135740.jpg

MARMOROIDUT MINTTUSUKLAAFUDGET PIPARMINTTUÖLJYLLÄ

1 prk kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)

250 g tummaa suklaata (50%)

1 rkl voita

n. 10 gtt piparminttuöljyä

150 g valkosuklaata

n. 5 gtt piparminttuöljyä

(punaista, rosen väristä tai vihreää pastaväriä 2-3 gtt)

Valmistus:

Vuoraa 20 x 20 vuoka leivinpaperilla. Rouhi suklaat pieniksi.

Ota kaksi kattilaa. Laita toiseen n. 2 1/4 dl kondensoitua maitoa sekä tumma suklaa ja nokare voita. Laita toiseen kattilaan loput maidosta (n. 4/5 dl) sekä valkosuklaa. Sekoita molempia miedolla lämmöllä kunnes suklaat sulaa. Kun ovat sulaneet, lisää pastaväri ja piparminttuöljy seoksiin ohjeen mukaan.

Ota tummasta seoksesta erilleen 2-3 rkl. Kaada loput vuokaan ja levitä nopeasti pohjalle.Levitä päälle valkosuklaaseos tasaisesti ja tiputtele sen päälle sivuun otettu tumma suklaa. Vetele heti veitsellä pintaan kuvioita. Napauta vuokaa voimakkaasti pöytää vasten niin pinta tasoittuu. Jos pinta kaikesta huolimatta jää röpelöiseksi, laita päälle pala leivinpaperia ja tasoita kädellä painamalla.

Laita jääkaappiin hyytymään n. 4 h ajaksi tai kunnes levy on kokonaan jähmettynyt leikkaamista varten.

Säilytä jääkaapissa.