Taikina: (tulee noin 20 tuulihattua)
75 g voita tai margariinia
1½ dl vettä
1½ dl vehnäjauhoja
3 munaa
Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää mukaan jauhot. Anna seoksen kiehua ja vatkaa sitä samalla voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Nosta kattila levyltä. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla joka munan jälkeen, kunnes massa on tasaista. Ota taikinasta lusikalla nokareita ja nostele leivinpaperin päälle uunipellille. Vaihtoehtoisesti voit pursottaa taikinan pellille nokareiksi. Paista uunin keskitasossa 200- asteessa noin 20 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana, etteivät tuulihatut laske. Jäähdytä hatut. -Ohje napattu paikallisen sanomalehden ruoka- osiosta-
Sitruunatäytteiset tuulihatut: (kuva yllä)
2 dl kuohukermaa
2 rkl Lemon Curd- tahnaa
1 tl vaniljasokeria
Kuohuta kerma, lisää tahna ja sokeri ja täytä tuulihatut. Jos haluaa vähän kiinteämpää täytettä, laita täytteen joukkoon rahkaa.
Katkaraputäyte:
200 g kermaviiliä
150 g katkarapuja
1 dl tilliä
1 tl sitruunamehua
1 tl sokeria
ripaus suolaa ja pippuria
Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita kaikki aineet keskenään ja täytä tuulihatut.
Ensikertalaiselta ei ihan jokainen ollut mallikelpoinen, mutta hienosti onnistui silti! :)
Kommentit